Одржана приредба поводом „Међународног дана матерњег језика“

Дана 21. фебруара 2018. године, у Средњој грађевинској и дрвопрерађивачкој стручној школи у Апатину, обележен је Међународни дан матерњег језика пригодном манифестацијом, која је одржана у просторијама школске библиотеке.
Манифестација се смишљено и с циљем одржала шести час. Ученици Грађевинске и Гимназије су заједно учествовали у организацији исте.

На почетку је било говора о поводу одржавања приредбе, прочитан је одломак из беседе, Иве Андрића, коју је изговорио приликом доделе Нобелове награде за књижевност, а затим су ученици казивали одабране стихове наше и светске књижевности.

Учесници Грађевинске школе су били:
– Армандо Ахметашевић, ученик првог разреда и Тијана Златар, ученица трећег разреда, који су заједно говорили Тагорин дијалог слуге и краљице из „ Градинара“.
– Емили Чапо се представила песмом Милутина Бојића „ Плава гробница“
– Уна Марчета, која је рецитовала стихове „ Љубавне песме“ М.Б. Мојсиловић и самим тим имала генералну пробу за Општинску смотру рецитатора које ће се одржати 22.2.2018.

Приредба је одржана симболички 6. час, тј. у 11:55 ( пет до 12), као последња опомена да се освестимо и почнемо читати, неговати наш српски језик, док за то не буде исувише касно.