Dani otvorenih vrata

Pred đacima osmih razreda je velika odluka o izboru srednje škole. Da bi se napravio dobar izbor, važno je da se prikupi što više informacija. Veliki broj osnovaca baš u ovom periodu donosi odluku o izboru buduće škole i budućeg zanimanja. Neka deca još od „malih“ nogu znaju čime će se baviti, te slede svoj san. Mnogi se odlučuju na osnovu talenta koji poseduju ili ljubavi prema određenoj profesiji.

Veliku ulogu u odabiru buduće škole i profesije imaju i roditelji, pa se mnogi odlučuju da nastave njihovim putem i da ih naslede. Međutim, znamo i da veliki broj ima poteškoće u donošenju odluke čime će se baviti. Upravo onim neodlučnim dajemo par saveta koji im mogu olakšati izbor.

Učenici će uz pomoć profesora i učenika naše srednje škole dobiti sve informacije o upisima u srednju školu, načinu školovanja, upoznati školu i školski prostor, prisustvovati prezentaciji obrazovnih programa i zanimanja, vannastavnih aktivnosti i ostalih oblika učeničkog života u školi (sport, kultura, zabava…) a sve s ciljem profesionalne orijentacije učenika.